UA-97226585-1
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Wat houdt het in?

DNA-onderzoek naar biochemische lichaamsprocessen.

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde talloze reacties en omzettingen plaats. Wanneer er ergens in die complexe systemen iets spaak loopt, kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en psychische klachten, maar ook tot het ontwikkelen van aandoeningen. Variaties in het DNA hebben invloed op de functionaliteit van deze biochemische lichaamsprocessen. Door iemands genetische informatie in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de herkomst van klachten. Met die kennis start je vervolgens een op maat gemaakte behandeling.

Via welk bedrijf wordt DNA onderzoek gedaan?

Het onderzoek wordt uitgevoerd bij I-Gene.

Voordelen:

 • Eenmalige test. Levenslange updates
 • Overzichtelijk app voor de klant en een dashboard voor de gezondheidsprofessional (om beter advies te kunnen geven)
 • Privacy verzekerd
 • Meer dan 700.000 SNP’s worden bekeken

iGene DNA test

Als iGene Certified Professional werk ik met de DNA-testen van iGene. Deze Nederlandse DNA-test aanbieder heeft als motto: “langer gezond blijven dankzij de kennis van je genen”. Deze DNA-test brengt daarom verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid in kaart. Daarmee geeft het inzicht in je sterke kanten én laat het zien waar je aandachtspunten liggen.

De informatie uit de iGene DNA-test bestaat uit twee delen:

 1. DNA-analyse: iGene HEALTH test Hierbij krijg je informatie over de onderdelen: persoonlijke kenmerken, medicijngevoeligheid en (behandelbare) aandoeningen. Deze resultaten kun je zelf inzien in de iGene app. Zo heb je de informatie altijd bij de hand. Daarnaast kan iGene via de app eenvoudig updates doorvoeren. Zo blijven de resultaten up-to-date met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
 2. Extra analyse biochemische processen Aanvullend op de iGene HEALTH DNA-analyse, is er de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over biochemische lichaamsprocessen. Deze extra analyse is optioneel en alleen via een behandelaar (iGene Certified Professional) aan te vragen. Denk hierbij aan processen zoals methylatie, detoxificatie en oxidatieve stress. Aan deze aanvullende informatie zijn extra kosten aan verbonden.

De uitslag

Een deel van de uitslag van het DNA onderzoek zal zichtbaar zijn in een app:

 • Aandoeningen: de kans op bepaalde aandoeningen is hierin zichtbaar (bv op Alzheimer, beroerte, botontkalking, diabetes type 2, hart- en vaatziekten)
 • Leefstijladviezen: Op persoonlijke relevantie op basis van jouw genetische aanleg
 • Persoonlijke kenmerken: nice to know (bijvoorbeeld: kans op kaalheid, gevoeligheid voor alcohol, glutenintolerantie)
 • Medicijngevoeligheid: hierin kun je zien of je afwijkend reageert op de standaarddosering
 • Farmaco-profiel: informatie over enzymen die de activiteit en werking van allerlei medicijnen kunnen beïnvloeden. Deze info kun je delen met je huisarts of apotheker

Daarnaast is er een gedeelte die ik als  therapeut kan inzien, waardoor nog specifiekere voedings- en suppletieadviezen gegeven kunnen worden. Hiervan maak  ik een mooi verslag voor jou.

Op dit moment zijn er 7 modules beschikbaar (Extra Genen modules), inclusief gedetailleerde informatie over betrokken genen en SNP’s:

 • Methylering
 • Detoxificatie
 • Oxidatieve stress
 • Oestrogenen
 • Neurotransmitters
 • Vitaminen
 • Ontstekingsfactoren

Wat gebeurt er met mijn DNA gegevens?

Een veelgehoorde vraag. En terecht. Want veel grote Amerikaanse bedrijven zien genetische data als handelswaar. Bovendien heeft de overheid daar de bevoegdheid om deze gegevens in te zien. Bij iGene koppelen ze iemands DNA-materiaal los van persoonsgegevens zoals naam en adres. Alleen de gebruiker zelf kan via een unieke, zelf gegenereerde code toegang krijgen tot de ruwe data en het genetisch rapport. DNA-analyse vindt plaats in een Nederlands laboratorium (Erasmus MC), de gegevens staan op de eigen beveiligde server en testresultaten worden nooit zonder toestemming gedeeld met derde partijen.

Hoeveel kost een DNA test?

DNA-test HEALTH       €249,-

Extra-genen modules €150,-

Uitwerken van de extra-genen modules: €130,- (hiervan krijg je een verslag van ongeveer 40 pagina’s met uitleg, voedingsadviezen en suppletieadviezen)

Deze prijzen staan los van een consult om de resultaten uit te leggen.

Hoe bestel ik de test?

Je kunt de DNA-test bestellen via mij. Wanneer je de test hebt ontvangen neem je een beetje speeksel af. Het speekselmonster label je met een zelfgemaakte buiscode via de iGene app. Daarna wordt het DNA geanalyseerd Via de iGene app kun je jouw profiel koppelen aan VitaliEet. Hiervoor zijn twee koppel-codes nodig die je van de praktijk ontvangt. Dit alles staat ook in de meegeleverde handleiding beschreven.

Ervaring van klanten:

 • Ik loop al lang met onverklaarbare klachten en heb vele behandelaars gehad maar via een arts bij Karin terecht gekomen. Zij heeft vele dingen inzichtelijk gemaakt voor me. Waardoor ik zelf thuis met voeding en supplementen aan de slag kon. Hierdoor een hele leefstijl verandering gemaakt wat maakt dat vele klachten verdwenen zijn. Toen kwamen we voor een raadsel maar gelukkig had Karin nog een optie: een gen onderzoek. Dit heeft een hele levensverandering gegeven zodat ik een leefstijl heb kunnen ontwikkelen waarmee ik weer in mezelf kan zijn.
 • Door het doen van DNA onderzoek begrijp ik beter waarom ik niet tegen stress kan. Ik ben nu meer gemotiveerd om op tijd met werken te stoppen en mijn rust te nemen zodat ik daarna ook gewoon kan slapen in plaats van een vol hoofd.