UA-97226585-1
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

Hoe het allemaal begon….

In 2012 bereikte ik een dieptepunt in mijn leven: ik was altijd moe, ik had de hele dag buikpijn (zo erg dat ik alleen maar op de bank kon liggen) en had nergens energie voor. Ik was 33 en in de bloei van mijn leven, maar voelde me totaal uitgebloeid. Door de huisarts werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis en een aantal onderzoeken later was de diagnose: prikkelbare darm. Ik kreeg een doosje pillen mee tegen de ergste krampen en dat was het dan….

Daar nam ik geen genoegen mee. Ik kon en wilde niet accepteren dat dit voortaan mijn leven zou zijn en ben gaan zoeken naar de oorzaak van de ellende. Ik kwam bij een arts in de complementaire geneeskunde terecht en deze wees me op het feit dat ik niet tegen lactose en tarwe kon. Ook moest mijn suikerinname flink vermindert worden. Een zoektocht naar een nieuwe leefstijl werd geboren. En wat was het lastig in het begin om mijn favoriete boterhammen met kaas en hagelslag te laten staan. Maar het lukte en gaandeweg ontdekte ik welke voeding mijn darmen wel konden verdragen en welke voeding ik beter niet te vaak kon eten. Naast dit alles leerde ik hoe stress mijn lichaam beïnvloedde en veel klachten kan veroorzaken.

Ik heb zelf ervaren hoe een andere leefstijl mijn leven totaal heeft verandert. Ik heb nu weer energie, allerlei ontstekingen die ik altijd had zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en ook mijn buikpijn heb ik gedag kunnen zeggen. Wat een kwaliteit van leven heb ik er dus voor terug gekregen. Ik moet er niet aan denken hoe ik nu was geweest als ik mijn leefstijl niet had aangepast en de pillen was blijven gebruiken….

En zo ontstond mijn passie…

Hoe gek het ook klinkt: ik zie wat mij overkomen is als een cadeautje. Ik ben zo enthousiast geworden over hoe leefstijl je leven kan veranderen dat ik dit anderen ook wil laten ervaren. Ik lees alles wat los en vast zit over dit onderwerp en heb me de afgelopen jaren via diverse studies er steeds verder in verdiept.

Deze zoektocht laat zien hoe ik ben: een doorzetter, ik geef niet op als iemand zegt dat je ermee moet leren leven en ik ga het uitzoeken totdat ik weet wat de oorzaak van de ellende is. Dit is wat ik ook gebruik in mijn consulten. Ik wil graag weten hoe het zit en zie het soms dan ook als een ingewikkelde puzzel die opgelost kan worden. Ik zie dit als een uitdaging en ik hou van uitdagingen! Zo hou ik in mijn privéleven ook van tactische spellen spelen, waarbij je goed moet nadenken om te kunnen winnen (en ik win graag 😉 )

Ik zie het dan ook als mijn missie om mensen die darmklachten hebben te begeleiden naar een andere leefstijl. Omdat ik ervaren heb hoeveel winst je hiermee behalen kunt, niet alleen bij mezelf maar ook bij familieleden, vrienden en andere cliënten van mij.

Het allermooiste vind ik de verbinding met de reguliere geneeskunde die ik sinds een tijdje heb weten te maken. Zo werk ik sinds november 2020 bij het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde in het St. Anna Ziekenhuis als vitaliteitscoach/leefstijlcoach waar we mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl volgens het Leefstijlroer Arts en Leefstijl. Hier werk ik samen met dr. Hans van Kuijk, een gepassioneerd arts in leefstijlgeneeskunde. 

Wie ben ik nog meer?

Samen met mijn man en onze 2 kinderen wonen we in Middelbeers, vlakbij de natuur. Ik vind het heerlijk om tijd met mijn gezin door te brengen, samen op vakantie te gaan of een spelletje te spelen. Ik kook graag, vind het ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen en gezonde hapjes te bakken.

Ik ben hooggevoelig en ik hou van de natuur. Ik vind het heerlijk om te gaan wandelen in de bergen in Oostenrijk of om daar te gaan skiën. Ook hier in Nederland ben ik vaak te vinden in het bos, wandelend, hardlopend of op mijn mountainbike.

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met mijn vriendinnen, doe ik aan yoga of pilates of speel ik een bordspel met onze vrienden (liefst een moeilijke 😉 ). Maar ik kan ook genieten van een goed boek in het zonnetje in de tuin.

 

Opleidingen/cursussen

1991-1997: VWO - Pauluslyceum Tilburg

1997-2001: Medische beeldvormende en radiotherapeutische technieken (Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven)

2014-2015: Natuurvoedingsadviseur (HBO-Civas)

2015-2016: Stresscounseling (Sonnevelt opleidingen)

2016: Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt opleidingen)

2016-2017: Vernieuwend Coachen (Sonnevelt opleidingen)

2015-2017: Vitaliteitscoach (Sonnevelt opleidingen)

2018: Basisopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde (Ortho Linea)

2018: Behandelprotocollen: Spijsvertering, maag, lever, darmen (Ortho Health Foundation)

2018: Darmtherapie (RP Sanitas Humanus)

2019: Vervolgopleiding Darmtherapie specialist (RP Sanitas Humanus)

2019: Oligotherapie (RP Sanitas Humanus)

2019: Masterclass Darmontstekingen (RP Sanitas Humanus)

2020: Masterclass Neurotransmitters (RP Sanitas Humanus)

2020: SKB test (RP Sanitas Humanus)

2020: Verdiepingscursus Vrouwelijke Hormonale Klachten (Orthokennis)

2020: Hormoon en neurotransmitterdiagnostiek (RP Sanitas Humanus)

2021: Intermittent Fasting (Ortho Health Foundation)

2021-2023: Vervolgopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde (4 jarige HBO opleiding bij Ortho Linea)

2023: Opleiding tot Ketogeen Therapeut (Ketogeen Instituut Nederland)

2022-2023: Basis en verdiepingscursus DNA onderzoek(I-Gene)

Daarnaast volg ik jaarlijks diverse bij- en nascholingen en congressen (bv: Long-Covid, Organisch Zurentest, Metabole Stoornissen, Healthy Aging)

Naast dat ik mijn passie in een mooie praktijk heb omgezet, ben ik bijna 19 jaar werkzaam geweest op de afdeling Radiologie in het Anna Ziekenhuis in Geldrop (gestopt 1 okt 2021). Hier was ik gespecialiseerd in het uitvoeren van MRI scans.