UA-97226585-1
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat doe jij tegen vermoeidheid? 5 tips!

Gepubliceerd op: 31-08-2017

Vermoeidheid, daar hebben we allemaal weleens last van. Het is aanlokkelijk om dit te omzeilen door het eten van suiker, koeken, energierepen en snelle koolhydraten. Maar eigenlijk houd je jezelf voor de gek hiermee. 5 tips die wel helpen tegen vermoeidheid!

Hoe ontspring jij jouw vermoeidheid?

 

In onze Westerse wereld hebben we tal van voedingsmiddelen die ons oppeppen zodat we ons weer energiek voelen. Denk aan koffie, thee, koeken, alcohol, suiker, chocolade, energiedrankjes, etc.

Je voelt je snel beter, want het lichaam reageert hierop door stresshormonen aan te maken en jij kunt je dag weer heerlijk door! Maar wat is de keerzijde hiervan?

Op het moment wanneer de produktie van de stresshormonen wegvalt voel je je moe en lusteloos. Dit merk je vaak als je ’s avonds op de bank gaat zitten of wanneer je vrij bent in het weekend. En wat ga je dan doen? Juist, weer diezelfde middelen nuttigen zodat jij je weer energiek voelt.

Maar eigenlijk houd je jezelf voor de gek. Deze middelen zorgen ten koste van je eigen energie dat je energie krijgt, waardoor je op den duur juist extra moe wordt en roofbouw pleegt op je eigen lichaam.

 

Wat kun je dan wel doen?

Tip 1:

Ten eerste luisteren naar je lichaam. Als deze aangeeft behoefte te hebben aan rust, doe je jezelf een groot plezier deze ook te nemen. In onze maatschappij met alle social media en internettoegankelijkheid is het soms moeilijk even daar niet aan mee te doen. Maar mis je echt wel iets als je even daar niet aan meedoet?

 

Tip 2:

De snelle koolhydraten uit je voeding halen. Dit zijn de suikers die in bv koek, snoep en energierepen zitten. Maar ook de witte pasta’s, witte rijst en wit brood. Kies hiervoor in de plaats de volkoren varianten en zorg dat je bij iedere maaltijd groente toevoegt zodat je bloedsuikerspiegel constant blijft. Want daarin zit hem de kneep: bij een constante bloedsuikerspiegel krijg je ook geen last van de dips!

 

Tip 3:

Wanneer je suiker weghaalt uit je eetpatroon zorg je er automatisch voor dat deze grootste rover van vitaminen en mineralen in je lichaam niet meer kan roven. Waardoor de vitamines en mineralen overblijven om duizenden andere processen in je lichaam goed te kunnen uitvoeren. In een benzine auto ga je toch ook geen diesel gooien zodat alles vastloopt? Waarom zou je dat wel doen met je eigen lichaam?

 

Tip 4:

Denk eens na over hoe vitaal je straks wilt zijn na je 60ste? Hoe je nu je lichaam behandelt pluk je straks de vruchten van. Bij veel mensen ontstaat vanaf hun 45ste levensjaar een chronische ziekte en deze heeft vaak te maken met het voedingspatroon (en dan mn. door de vele suikers en verkeerde vetten die we eten)

 

Tip 5:

Kom in beweging! Als je moe bent en je gaat een half uurtje wandelen buiten zul je merken dat je je daarna weer fitter voelt. Mooi bijkomend voordeel is dat je ook weer extra “natural killer’ cellen aanmaakt, dus het komt je immuunsysteem ook nog eens ten goede!